Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα: Το πλήρωμα είχε εντολή εγκατάλειψης του πλοίου, αλλά άφησε τους επιβάτες να πνιγούν

Μια γυναίκα μέλος του πληρώματος του νοτιοκορεατικού πλοίου που βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ότι η ίδια και οι συνάδελφοί της είχαν «λάβει εντολή» να εγκαταλείψουν το πλοίο που βυθιζόταν.

Την ώρα που οι εντολές από τα μεγάφωνα του πλοίου προς τους επιβάτες ήταν να παραμείνουν στις θέσεις τους, και σύμφωνα με όλους τους ειδικούς ήταν και η αιτία που σήμερα η Νότια Κορέα θρηνεί τόσα θύματα, φαίνεται πως το πλήρωμα είχε διαφορετικές οδηγίες.

Αυτό ανέφερε το μέλος του πληρώματος (που δεν κατονομάζεται) όταν μίλησε για λίγο στους δημοσιογράφους την ώρα που είχε εξέλθει από το δικαστήριο και επέστρεφε στο σημείο όπου τελεί υπό κράτηση, φορώντας χειρουργική μάσκα, καπέλο του μπέιζμπολ και σακάκι με κουκούλα. Οι έρευνες τώρα επικεντρώνονται στο ανθρώπινο λάθος και τη μηχανική βλάβη.

Εντοπίστηκε ο μαθητής που έκανε το πρώτο τηλεφώνημα στις Αρχές για βοήθεια

Οι γονείς αναγνώρισαν το άτυχο αγόρι από τα ρούχα που φορούσε, αλλά εκκρεμεί η επίσημη διαδικασία. Το αγόρι που με τρεμάμενη φωνή έκανε το πρώτο τηλεφώνημα στην άμεση δράση της Νότιας Κορέας για να ζητήσει βοήθεια, πιστεύουν πως ανέσυραν οι δύτες από το κουφάρι του νοτιοκορεατικού φέρι, που έχει παρασύρει στο θάνατο ως τώρα 159 επιβεβαιωμένους νεκρούς, ενώ αγνοούνται ακόμα 143 άνθρωποι, για τους οποίους οι ελπίδες έχουν σβήσει...

Οι γονείς του αγοριού πιστεύουν πως είδαν το πτώμα του παιδιού τους να βγαίνει στην ξηρά από τους δύτες, καθώς αναγνώρισαν τα ρούχα του, αλλά η επίσημη διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς πρέπει να διεξαχθεί και τεστ DNA.

Το αγόρι είχε επικοινωνήσει με τον αριθμό άμεσης δράσης της Νότιας Κορέας λέγοντας «Σώστε μας, είμαστε σε ένα πλοίο και νομίζω πως θα βυθιστούμε».

Στους 159 οι νεκροί

Στους 159 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το νοτιοκορεάτικο πλοίο, το οποίο βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ίντσεον στο τροπικό νησί Τζέζου, μετέδωσε την Πέμπτη το πρακτορείο Ειδήσεων Yonhap. Ακόμα 143 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με το πρακτορείο.
το είδαμε iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου