Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Η ιταλική κυβέρνηση πούλησε 52 κρατικά αυτοκίνητα μέσω του διαδικτύου

Πενήντα δύο κρατικά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού πουλήθηκαν μέσω του διαδικτύου κατά την πρώτη φάση της δημοπρασίας που έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο πλαίσιο του σχεδίου του περικοπής κρατικών δαπανών, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 371.400 ευρώ. Η δημοπρασία ξεκίνησε με αρχική τιμή 4.000 ευρώ κατά μέσο όρο για κάθε αυτοκίνητο και έκλεισε στα 7.142 ευρώ, όπως διευκρίνισε η ιταλική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Στις 12 Μαρτίου, ο νεαρός πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι είχε ανακοινώσει μια σειρά μέτρων που είχαν προκαλέσει σοκ στους Ιταλούς, μεταξύ αυτών την κατάργηση της Γερουσίας, τη μείωση των φόρων για τους πιο φτωχούς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και την πώληση περισσότερων από 100 επίσημων αυτοκινήτων της κυβέρνησης, τα οποία είναι γνωστά ως «μπλε αυτοκίνητα».

Το σχέδιο του Ρέντσι προβλέπει την εξοικονόμηση 5 με 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, όμως η πώληση των «μπλε αυτοκινήτων» έχει και συμβολικό χαρακτήρα την ώρα που η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να περικόψει τα έξοδα των πολιτικών, η αξιοπιστία των οποίων έχει πληγεί έπειτα από μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς.

Συνολικά περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα, απ’ όπου πουλήθηκαν αυτοκίνητα μάρκας Alfa Romeo, Lancia και Audi τα οποία ανήκαν στα υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας.

Η δημοπρασία είχε ξεκινήσει στις 26 Μαρτίου και είχε προσελκύσει πολίτες από όλη την Ιταλία, οι οποίοι συχνά ήθελαν απλώς να μάθουν ποιος τυχερός αγόρασε τα αυτοκίνητα. Η απάντηση ήταν ίδια για όλα: «ανώτατη αρχή».

Η επόμενη δημοπρασία έχει οριστεί για τις 26 Απριλίου με την πώληση μέσω του ιστότοπου Ebay εννέα Μαζεράτι, οκτώ εκ των οποίων είναι θωρακισμένες και οι οποίες ανήκουν στο υπουργείο Άμυνας. Οι δημοπρασίες θα συνεχιστούν μέχρι τα μέσα Μαΐου έως ότου πουληθούν και τα 151 κρατικά αυτοκίνητα.
το είδαμε ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου