Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Δωρεάν φροντιστήρια ξανά στα σχολεία! Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα

Από τον Μάρτιο τα προγράμματα ενισχυτικής στα γυμνάσια και από Σεπτέμβριο σε όλα τα λύκεια. Θα χρησιμοποιηθούν 7.000 αναπληρωτές καθηγητές.

Δυο χρόνια μετά το «κόψιμό» του, τα δωρεάν φροντιστήρια στα σχολεία επιστρέφουν. Και επιστρέφουν από τον Μάρτιο, καθημερινά, στα γυμνάσια όλης της χώρας, ενώ στα Λύκεια θα μπει από τον Σεπτέμβριο, με στόχο να βοηθήσει τους μαθητές ενόψει των πανελλαδικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα".

Μια κίνηση που θα δώσει «ανάσα» σε πολλές οικογένειες, εν μέσω κρίσης.

Στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας θα απασχοληθούν 7.000 αναπληρωτές καθηγητές. Για την επιλογή τους θα μετρήσει η προϋπηρεσία τους. Θα μαθήματα θα γίνονται από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα, τέσσερις μέρες την εβδομάδα, με τους καθηγητές να αξιολογούνται.

Όποιο τμήμα δε λειτουργεί σωστά και μείνει με λιγότερους από πέντε μαθητές, θα κλείνει και όσοι μετείχαν σε αυτό, θα ενσωματώνονται σε άλλο τμήμα, ενώ ο καθηγητής θα «κόβεται».

Και οι μαθητές που θα συμμετέχουν, θα επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια όπως ο βαθμός του τριμήνου στο συγκεκριμένο μάθημα αλλά και ο μέσος όρος του τριμήνου σε όλα τα μαθήματα.

Στην Α’ Γυμνασίου, το πρόγραμμα θα είναι: 4 ώρες μαθηματικά, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 3 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία και 3 ώρες Αγγλικά.
Στη Β’ Γυμνασίου: 4 ώρες Μαθηματικά, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Φυσική, 1 ώρα Χημεία, 1 ώρα Αγγλικά
Στη Γ’ Γυμνασίου: 4 ώρες Μαθηματικά, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Φυσική, 1 ώρα Χημεία, 1 ώρα Αγγλικά

Για το πρόγραμμα των δωρεάν φροντιστηρίων στα σχολεία θα διατεθεί κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ύψους 50 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου