Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ελληνική σημαία με… πωλητήριο σε θέατρο της Ουτρέχτης

Μια τεράστια ελληνική σημαία 7 μέτρων με την στάμπα πωλητηρίου και αναγράφοντας «Η Ελλάδα ξεπουλιέται» θεωρήθηκε «καλή διαφήμιση» για έναν Ολλανδό θιασάρχη ο οποίος την κρέμασε έξω από το θέατρό του για να προσελκύσει… έλληνες θεατές!

«Αγαπάμε τη σημαία μας όμως βγάλτε τη λέξη ξεπούλημα από πάνω της» αυτά ήταν τα λόγια των 30 Ελλήνων της Ουτρέχτης που όλη την περασμένη εβδομάδα προειδοποιούσαν τον Ολλανδό θιασάρχη πως αυτό που έκανε είναι προσβολή για τη χώρα μας.

Ωστόσο εκείνος φαίνεται πως δεν πήρε στα σοβαρά τον πατριωτισμό των ελλήνων και άφησε τη σημαία ως είχε προσθέτοντας πως «Κόστισε 2000 ευρώ. Είναι πολύ ακριβή για να την κατεβάσω».

«Φωνάξαμε ακόμα και Τούρκο που ζει στην Ουτρέχτη και τον ρωτήσαμε για το θέαμα της σημαίας μας και ο άνθρωπος αηδίασε φωνάζοντας πως αυτό ξεφτιλίζει την Ελλάδα» λέει στο protothema.gr ο κ. Γιάννης Γαρλέμος ο οποίος ζει στην Ουτρέχτη και μάλιστα είναι ιδιοκτήτης της μοναδικής ελληνοολλανδικής ιστοσελίδας στην περιοχή (
www.greekevents.nl).

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Την περασμένη Παρασκευή αποφασίσαμε να κατεβάσουμε το αίσχος από το θέατρο. 
«περνούσαμε απ’έξω και σφιγγόταν η καρδιά μας. Είναι τεράστια προσβολή για τη χώρα μας και δεν το ανεχόμαστε» ξεσπάει ο κ.Γαρλέμος.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, από τους 30 έλληνες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το θέατρο, κάποιοι ανέλαβαν να σκίσουν από τη σημαία τη λέξη SALE. Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο Ολλανδός θιασάρχης καθ’όλη τη διάρκεια της κίνησης των Ελλήνων βρισκόταν κλειδωμένος στο γραφείο του φοβούμενος την κατακραυγή του κόσμου που βρισκόταν έξω από το θέατρο.

«Δε βγήκε ούτε για μια στιγμή. Κάλεσε την Αστυνομία και ήρθαν και συνέλαβαν τα παιδιά που έκοβαν τις αισχρότητες που είχαν γραφτεί στη σημαία μας» εξηγεί ο κ.Γαρλέμος.

Τρεις έλληνες πέρασαν το βράδυ στο κρατητήριο ενώ δικάσιμος έχει οριστεί για τις 24 Ιανουαρίου. Ενδιαφέρον έδειξε και το ελληνικό προξενείο στην Ουτρέχτη και μάλιστα όσοι βρέθηκαν έξω από το θέατρο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έγιναν δεκτοί από τον Έλληνα Πρόξενο προκειμένου να του εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.
πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου