Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Παναθηναϊκός – Λάτσιο 1-1: Εφτάψυχος για μια ακόμη φορά!

Οι πράσινοι παραμένουν ζωντανοί στη διεκδίκηση της πρόκρισης, αν και με δύο ισοπαλίες στο ΟΑΚΑ μειώνονονται οι ελπίδες τους, καθώς και το άλλο παιχνίδι του ομίλου, ανάμεσα στη Μάριμπορ και την Τότεναμ ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή (1-1).

Ο Παναθηναϊκός του τελευταίου τέταρτου απέναντι στους Ρωμαίους έδειξε πως σε καμία περίπτωση η εικόνα που έχει η ομάδα φέτος, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η ομάδα του Φερέιρα ήταν ανώτερη σε όλα από τη Λάτσιο, έχασε ευκαιρίες ακόμα και για να πάρει το παιχνίδι, ενώ και νωρίτερα με τους Σισοκό και Χριστοδουλόπουλο πλησίασε στο γκολ.

Το «τριφύλλι» πάντως, κατάφερε να μη χάσει για δεύτερη φορά στην έδρα του απέναντι στα φαβορί του ομίλου, δείχνοντας πως μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα, αφού δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι... πάτησε τη Λάτσιο στα τελευταία δέκα λεπτά του παιχνιδιού, έχασε ευκαιρίες με τους Φορναρόλι, Χριστοδουλόπουλο, Κουίνσι και Τοτσέ και έφτασε στην ισοφάριση, με ορθόδοξο τρόπο αλλά αργά για να καταφέρει την ολική ανατροπή παρά την εξαιρετική του εικόνα στο φινάλε.

Με Φουρλάνο ο Παναθηναϊκός

Οι δοκιμές του Ζεσουάλδο Φερέιρα στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών αποτυπώθηκαν και στο χορτάρι του ΟΑΚΑ καθώς στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού βρέθηκε ο νεαρός Σπύρος Φουρλάνος. Πέραν του 18χρονου μέσου, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης με τους Σπυρόπουλο, Βελάσκεζ, Πίντο και Σεϊταρίδη από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Ο Βιτόλο είχε καθαρά ανασταλτικό ρόλο στη μεσαία γραμμή ενώ οι Ζέκα και Φουρλάνος κινήθηκαν μπροστά του με τους Σισοκό αριστερά και Χριστοδουλόπουλο δεξιά να είναι τα στηρίγματα του μοναδικού προωθημένου, Φορναρόλι.

Στον αντίποδα, ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς επέλεξε τον Μπιζάρι κάτω από τα δοκάρια και τους Καβαντα, Ντίας, Σιανί και Κονκό από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή και τον άξονα πήρε θέση ο Λεντέσμα, με τους Γκονζάλεζ και Ερνάνες να κινούνται μπροστά του, την ώρα που ο Μάουρι από αριστερά και ο Καντρέβα από δεξιά, ήταν τα στηρίγματα του Φλοκάρι ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Τον… πρόδωσε ο Γιούρκας

Μπορεί η Λάτσιο να μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και να απείλησε μόλις στο 2’, με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ του Καντρέβα το οποίο απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Καρνέζης, ωστόσο ο Παναθηναϊκός γρήγορα έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του και να φέρνει σε μια ισορροπία τον αγώνα, αφότου οι «μπιανκοτσελέστι» πλησίασαν μια ανάσα από το γκολ, με την κεφαλιά του Ντίας στο 19’ να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καρνέζη. Οι ποδοσφαιριστές του Φερέιρα κατάφεραν να κλείσουν σωστά τους διαδρόμους στους Ιταλούς και προσπάθησαν παράλληλα να δημιουργήσουν παιχνίδι. Οι κύριοι εκφραστές των προσπαθειών του «τριφυλλιού» ήταν οι Σισοκό και Φορναρόλι, με τους δυο τελευταίους να γίνονται απειλητικοί σε μια-δυο περιπτώσεις αλλά να μην κάνουν καλή τελική προσπάθεια.

Όλα αυτά, ως το 26’ της αναμέτρησης όπου ένας εκ των πλέον έμπειρων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού υπέπεσε σε ένα τραγικό λάθος, από αυτά που δεν έχει συνηθίσει να βλέπει κανείς από ποδοσφαιριστές της κλάσης του Γιούρκα Σεϊταρίδη. Ο Καρνέζης στην προκειμένη περίπτωση έδιωξε υπό την πίεση του Φλοκάρι τη μπάλα προς τον δεξιό μπακ της ομάδας του, αυτός τη γύρισε προς τα πίσω θεωρώντας πως υπάρχει συμπαίκτης του, όμως τελικά αυτή κατέληξε στα δίχτυα, βάζοντας τους Ιταλούς από… το πουθενά μπροστά στο σκορ, με ένα απίθανο αυτογκόλ…

Το ξύλο… τον ξύπνησε

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και της αστυνομίας έξω από τη θύρα όπου είχαν τοποθετηθεί οι φίλοι της Λάτσιο. Μάλιστα μετά τη χρήση δακρυγόνων η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική με αποτέλεσμα στο 54’, κι ενώ δεν είχε σημειωθεί κάτι αξιόλογο εντός αγωνιστικού χώρου, να διακοπεί για δυο-τρια λεπτά ο αγώνας έτσι ώστε να υπάρξει… καθαρός αέρας στο ΟΑΚΑ.

Μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού, η Λάτσιο θέλησε να απειλήσει με τον Ερνάνες όμως βρήκε απέναντί της τον Καρνέζη ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα και την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός, με την είσοδο του Κουίνσι, έδειξε να… ξυπνάει από τον επιθετικό λήθαργο στον οποίο βρίσκεται φέτος. Οι «πράσινοι» δημιούργησαν καταστάσεις με τους Χριστοδουλόπουλο και Κουίνσι ενώ οι ατομικές ενέργειες των δυο, στο 71’ και το 72’ αντίστοιχα, τελείωσαν με ωραία σουτ που όμως κατέληξαν λίγο έξω από την εστία του Μπιζάρι.

Πίεσε και δικαιώθηκε!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει, ο Φερέιρα πέρασε στο παιχνίδι Τοτσέ και Μαυρία, καταφέρνοντας έτσι να γίνει αρκετά απειλητικός για την εστία της Λάτσιο. Οι «πράσινοι» στο 80’ είχαν τεράστια ευκαιρία με τον Τοτσέ να μην προλαβαίνει για λίγα εκατοστά να πλασάρει σε κάθετη του Κουίνσι, ενώ με αλλεπάλληλες επιθέσεις από δεξιά κέρδισαν αρκετές στημένες φάσεις ωστόσο δεν μπόρεσαν να τις εκμεταλλευτούν, αφού οι κεντρικοί αμυντικοί της Λάτσιο αντέδρασαν σωστά στον αέρα.

Οι παίκτες του Φερέιρα δεν άφησαν ωστόσο το παιχνίδι. Απείλησαν ξανά στο 89’ με τον Χριστοδουλόπουλο να σουτάρει και τον Κονκό να διώχνει πάνω στη γραμμή και τελικά κατάφεραν να σκοράρουν στο 91’, με τον Τοτσέ να είναι και πάλι ο δράστης για το «τριφύλλι». Ο Βιτόλο από τα δεξιά έκανε ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ισπανός ήταν εκεί και με ψυχραιμία κατέβασε τη μπάλα πλασάροντας ωραία τον Μπιζάρι για την ισοφάριση του Παναθηναϊκού και την έκρηξη στο ΟΑΚΑ!

Μάλιστα στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων το «τριφύλλι» πίστεψε ακόμα και στην ολική ανατροπή και πίεσε αρκετά για να τα καταφέρει, με τους Ιταλούς να δείχνουν τα έχουν χαμένα, όμως ο χρόνος τελικά δεν ήταν αρκετός. Όπως και να έχει, η απόδοση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στο τελευταίο τέταρτο γέννησε… ελπίδες για αλλαγή της κατάστασης και άφησε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον…

Η βαθμολογία στον 10ο όμιλο μετά από 3 αγωνιστικές:

1.Λάτσιο 5
2.Μάριμπορ 4
3.Τότεναμ 3
4.Παναθηναϊκός 2
πηγή:onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου