Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Η Τρικαλινή κ. Μαρία Δίπλα κατάφερε το ακατόρθωτο...

Μείωση δαπανών κατά 44% στον Οίκο του Ναύτη, το 2010-2012

Ο Οίκος Ναύτου είναι ο φορέας που έχει την ευθύνη για την περίθαλψη και την προστασία της υγείας, καθώς και την επιδότηση της ανεργίας, των ναυτικών και των οικογενειών τους.

Η κ. Δίπλα δήλωσε ότι ο Οίκος Ναύτου έχει καταστεί πλέον βιώσιμος- αναβαθμίζοντας παράλληλα τις υπηρεσίες του προς τους ναυτικούς-, μέσω της έγκαιρης καταγραφής και επίλυσης των διαφόρων προβλημάτων, όπως είναι για παράδειγμα η πραγματική καταγραφή και αποτύπωση των οφειλών του.

Οικονομικά στοιχεία για τον Οίκο του Ναύτη, τα οποία δείχνουν μείωση του ποσοστού δαπανών λειτουργίας του, κατά 44% από το 2010 έως το 2012, παρουσίασε η πρόεδρος του φορέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτικών, Μαρία Δίπλα, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αδ. Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο Οίκος του Ναύτη το 2010 είχε δαπάνες 317.738.488 εκατ. ευρώ, το 2011, 214.208.889 εκατ. ευρώ και το 2012, 177.215.762 εκατ. ευρώ.

Η κ. Δίπλα τόνισε, ότι ο φορέας κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τα ποσά σπατάλης σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και ορισμένα από αυτά τα διέθεσε σε ευπαθείς ομάδες της ναυτικής οικογένειας.

Επισήμανε ότι υπήρξε εξονυχιστικός έλεγχος των προηγούμενων ετών και όπου έχουν διαπιστωθεί σπατάλες, όπως για παράδειγμα σε παραρτήματα στις Σπέτσες και στη Σκάλα Κατερίνης, το μικτό κλιμάκιο επιθεωρητών του φορέα, έχει στείλει το σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα.

Η πρόεδρος του Οίκου του Ναύτη, ανέφερε ότι ο φορέας, μέσα από σειρά δράσεων, όπως η δημιουργία ηλεκτρονικού ιατροφαρμακευτικού φακέλου για τον κάθε ασφαλισμένο, πέτυχε να ελέγχει ηλεκτρονικά την κάθε δαπάνη που πραγματοποιείται.

Τόνισε ότι υπήρξε εκκαθάριση του μητρώου και αυτή τη στιγμή ο Οίκος του Ναύτη έχει 211.210 ασφαλισμένους από 227.000 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ προανήγγειλε την εναρμόνιση του επιδόματος ανεργίας των ναυτικών με το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει σχεδιασμός για την αξιοποίηση της περιουσίας του Οίκου του Ναύτη με τη δημιουργία δικού του νοσοκομείου αλλά και για τη φιλοξενία των άπορων ναυτικών στις κατασκηνώσεις του φορέα.

«Ο οίκος του Ναύτη στη σχετική έκθεση πεπραγμένων που έγινε την περασμένη εβδομάδα αλλά και στη σχετική ενημέρωση που είχα από πλευράς της τρόικας, πήρε πραγματικά άριστα και πέτυχε όλους τους στόχους», δήλωσε από την πλευρά ο υφυπουργός Α. Γεωργιάδης.

«Με τα θετικά αποτελέσματα που παρουσιάζει ο Οίκος του Ναύτη είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρέπει να μεταφερθεί ο φορέα αυτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στον Ενιαίο Οργανισμό Υγείας, αλλά να διατηρήσει την αυτονομία του, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου