Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Βγαίνουν τρακτέρ στα Τρίκαλα τη Δευτέρα

Την πρώτη δυναμική κινητοποίησή τους στα Τρίκαλα πραγματοποιούν στις 11 π.μ. της Δευτέρας οι αγρότες της περιοχής.

Βγαίνουν στην κεντρική πλατεία της πόλης με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα και στέλνουν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Σε κάλεσμά τους τα μέλη της ΠΑΣΥ αναφέρουν: «Με τη νέα χρονιά που ξεκίνησε εντάθηκε, η βάρβαρη επίθεση της συγκυβέρνησης, με νέα πιο άγρια μέτρα ενάντια την μικρομεσαία αγροτιά. Όμως το 2012 μπορεί και πρέπει να γίνει η χρονιά της εργατοαγροτικής λαϊκής επίθεσης. ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Αυτό το έδειξαν και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες σε όλη τη χώρα και στα Τρίκαλα.

Το αγροτικό εισόδημα θα μειωθεί δραστικά ακόμα μια χρονιά. Το κόστος παραγωγής και το κόστος ζωής στην ύπαιθρο είναι αβάσταχτο. Η ακρίβεια χωρίς τέλος στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, η τιμή του αγροτικού ρεύματος αυξάνει κατά 11%, συνοδευόμενο με το χαράτσι ακινήτων. Τα ίδια στο νερό, στα διόδια, στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στο ΦΠΑ. Οι τεράστιες αυξήσεις στον ΕΛΓΑ, στις εισφορές στον ΟΓΑ κατά 23% με ταυτόχρονη μείωση παροχών στην υγεία με τον ΕΟΠΠΥ, η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης, τα χαράτσια για τις γεωτρήσεις, η υποχρεωτικότητα διατήρησης λογιστικών βιβλίων και υπερφορολόγησης της αγροτιάς, που σε συνδυασμό με τα νέα βαριά χτυπήματα, που έρχονται της νέας αναθεώρησης της ΚΑΠ για το 2014 – 2020, αποτελούν μερικά από τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που καθιστούν αφόρητη τη ζωή στο χωριό και οδηγούν στη βίαιη και ταχύτατη καταστροφή μικρών και μεσαίων αγροτών.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που οδηγεί στη μόνιμη φτώχια και εξαθλίωση τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, είναι αναγκαία η ενίσχυση του λαϊκού αγωνιστικού μετώπου εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, νεολαίας ανέργων της πόλης και του χωριού απέναντι στο μαύρο μέτωπο της Ε.Ε., των κυβερνήσεων των κομμάτων του κεφαλαίου, των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Απαιτείται αγώνας σύγκρουσης και ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής, αγώνας για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας.

Για να υπάρξει λαϊκή ευημερία με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης, όπου θα αξιοποιούνται οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, με κριτήριο όχι το κέρδος των μονοπωλίων, αλλά την κάλυψη των διατροφικών λαϊκών αναγκών.

πηγή:trikalavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου